To som pusher hverandre.

Det er fredag ettermiddag. Telefonen ringer. Hva gjør vi? Svømme, sykle eller rulleski. Vi ser ut av vinduet. Mørkt på den ene siden og sprekk i skylaget på den andre. Mannen i den andre enden spør pent om vi kan bruke armene. Bena er litt trøtte. Jeg foreslår en 1000 meter test i bassenget. Det passer best med rulleski sier mannen i andre enden. Det blir rulleski.
Vi starter fra meg. Tar det litt med ro ned mot nystrand. Løvet ligger som et glatt teppe på gang og sykkelstien. Vi vil ikke ha noen skader. Første opptur kommer allerede i første bakken. Staker opp uten fraspark. Det har ikke skjedd før.
Tar fatt på skjelsviksdalen. Her har de allerede vært ute med strøgrusen. Vi legger oss helt i kanten på sykkelstien. Mannen foran og jeg bak. Må spørre om hva han har spist for å justere farten. Jeg får en liten luke i nedkjøringen under veien. Prøver å holde den inn i bakken. Men neida. Straks er mannen igjen oppi ryggen. Ny klatring. Eller falsk flate som de mest garvede stakerne vil kalle det. Men for meg med mine pingle armer er det som en vegg. Vel oppe på skrepeklev flater det ut. Gjennom herøya og videre over hydrosletta. Drikke pause i enden. Staker Videre over Viagra brua. Forbi pp og over Porsgrunn brua. Oppover brosteinen i byen. Inn mot biblioteket. Og nå skjer det. En ski vil til høyre og en annen vil til venstre. Det er dramatikk. Jeg deiser i bakken. Og i den farten vi har er det ikke lett for mannen bak å stoppe. Han kjører tvers over staven, men klarer så vidt å holde seg oppreist. Vi er tross alt 2 aldrende menn, så vi vil nødig gå i asfalten. Vi begynner jo å bli skjøre. Men denne gangen var det kun den ene som fikk noeN skrammer. Albumen tok av for det verste støtet. Men kjente bare litt etter om alt satt på plass før vi fosset videre mot kjølnes området. Men ikke fortere enn at praten gikk om fremtidige treningsøkter. Det er under øktene vi får ideene om nye ruter og metoder.
Så vendte vi nesa mot nystrand igjen. Nå fikk vi kanskje svaret på hvorfor iallefall jeg syns jeg hadde fått en så fin fremgang på rulleski. Nå stod vinden skikkelig imot over vallermyrene. Det betyr at vi må ha hatt mye medvind på turen. Nei, jeg velger å tro at det plutselig har dratt seg på med vind. Mener å tror at jeg har blitt sterkere i overkroppen.
Så begynner stigningen fra vallermyrene opp mot tveten. Nå må jeg for første gang på turen gå med fraspark. Kjenner nå at mage, rygg og armer har fått god mosjon. Vel oppe på toppen ved eidanger kirke er det bare å rulle rolig ned mot bestemmelses stedet.
Det ble 1.20 minutter. En flott tur i høstmørket.
Jeg sa til mannen at det hadde vært gøy å gå rundt fjorden.(herre-vold). Kjapt sier mannen at det kan vi jo gjøre på søndag. Hmm? Det blir litt for tidlig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

trigisle

trigisle

45, Porsgrunn

Jeg er en 45 år gammel mann, med kone,barn,hund og stasjonsvogn. På fritiden liker jeg å bevege meg på forskjellige måter. Liker å være med på konkurranser. Og mitt motto er. Det er alltid den med høyest gjennomsnittsfart som kommer først. Og for å oppnå det må man ha treningintelligens.

Kategorier

Arkiv

hits